Dzisiaj jest 17 lis 2018, 14:49 | UŻYWAMY PLIKÓW COOKIES - poznaj szczegóły


obroty silnika

Wszystko, o wszystkim przez każdego.
Posty nie są naliczane
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

ogolny

  • Posty: 109
  • Rejestracja: 03 lut 2016, 19:13
  • Lokalizacja: małopolskie/ Wielkie Drogi
  • Silnik: D4F 16V (75KM)
  • Rocznik: 2003

obroty silnika

Post05 paź 2016, 19:47

Jak w temacie. Czyli jakie macie obroty silnika w swoich "bolidach"przy wyższych prędkościach? u mnie :
100 km/h -3300obr/min
110 km/h -3600 obr/min
120 km/h - 3900obr/min
130 km/h - 4200 obr/min
Offline
Awatar użytkownika

Borix

  • Posty: 953
  • Rejestracja: 08 sty 2012, 0:58
  • Lokalizacja: Torun
  • Silnik: K4m 854 1.6 6.16v (133KM)
  • Rocznik: 2009

Re: obroty silnika

Post06 paź 2016, 18:35

4500 przy 140 :)
U mnie wygląda to podobnie choc silnik zupełnie inny...
Offline
Awatar użytkownika

Prezes

Administrator

  • Posty: 426
  • Rejestracja: 08 mar 2000, 12:59
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Silnik: D7F (60KM)
  • Rocznik: 2000

Re: obroty silnika

Post06 paź 2016, 21:43

Trzeba mieć obrotomierz i wszystko jasne ;)
Offline
Awatar użytkownika

maciejasking

  • Posty: 525
  • Rejestracja: 08 sie 2010, 15:27
  • Lokalizacja: LUBOŃ/POZNAŃ
  • Silnik: D4F LEV 16V (75KM)
  • Rocznik: 2008

Re: obroty silnika

Post07 paź 2016, 11:50

Prezes, ja nie mam obrotomierza, ale używam interfejsu BT OBD i w komórce OBD Auto Doctor, obroty pokazuje :)
Offline

ogolny

  • Posty: 109
  • Rejestracja: 03 lut 2016, 19:13
  • Lokalizacja: małopolskie/ Wielkie Drogi
  • Silnik: D4F 16V (75KM)
  • Rocznik: 2003

Re: obroty silnika

Post08 paź 2016, 7:44

Ja korzystałem z ELM
Offline
Awatar użytkownika

Prezes

Administrator

  • Posty: 426
  • Rejestracja: 08 mar 2000, 12:59
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Silnik: D7F (60KM)
  • Rocznik: 2000

Re: obroty silnika

Post09 paź 2016, 0:29

O cwaniaki jakie ;) W mojej przejściówce nie ma opcji podłączenia przez ODB czy coś tam. Musiałbym montować klasyczny obrotomierz.
Offline
Awatar użytkownika

maciejasking

  • Posty: 525
  • Rejestracja: 08 sie 2010, 15:27
  • Lokalizacja: LUBOŃ/POZNAŃ
  • Silnik: D4F LEV 16V (75KM)
  • Rocznik: 2008

Re: obroty silnika

Post09 paź 2016, 13:55

to rocznika 2000 pod kompa nie można?
Offline
Awatar użytkownika

vickier

  • Posty: 156
  • Rejestracja: 21 paź 2013, 14:40
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Silnik: D4F LEV 16V (75KM)
  • Rocznik: 2009

Re: obroty silnika

Post09 paź 2016, 17:14

maciejasking pisze:Prezes, ja nie mam obrotomierza, ale używam interfejsu BT OBD i w komórce OBD Auto Doctor, obroty pokazuje :)

Teoretycznie pod obudową kolumny powinieneś mieć instalację do obrotka. A obrotomierz na alle kosztuje 50zł i po sprawie :) Ja nie potrafię bez obrotomierza jeździć
POŁAWIACZ PEREŁ
Offline
Awatar użytkownika

maciejasking

  • Posty: 525
  • Rejestracja: 08 sie 2010, 15:27
  • Lokalizacja: LUBOŃ/POZNAŃ
  • Silnik: D4F LEV 16V (75KM)
  • Rocznik: 2008

Re: obroty silnika

Post09 paź 2016, 20:36

pomyślę :)

Wróć do Hyde Park

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości