Dzisiaj jest 10 gru 2018, 17:59 | UŻYWAMY PLIKÓW COOKIES - poznaj szczegóły


Błędy na forum

Propozycje rozbudowy forum i zmian na nim.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

tenony

  • Posty: 12
  • Rejestracja: 05 maja 2012, 20:08
  • Lokalizacja: Silesia
  • Silnik: C3G (55KM)
  • Rocznik: 1995

Błędy na forum

Post15 lis 2012, 22:41

Mianowicie, po zalogowaniu i wejściu do wątku "Lista tematów w FAQ" i kliknięciu w dowolny odnośnik, zamiast przekierowania dostaję komunikat o zalogowanie. I tak za każdym razem. Problemu nie ma, gdy do konkretnego wątku bezpośrednio z forum "Co już wiemy- FAQ"

Druga sprawa, linki w temacie "instrukcje obsługi twingo" są już nieaktywne. W razie potrzeby dysponuję instrukcją PL, oraz manual'em EN (obie w PDF) - mogę się nimi podzielić dla dobra forumowiczów, nawet wrzucę je na własne FTP.
Offline
Awatar użytkownika

Sasio

Nadinspektor ds. czystości żaby

  • Posty: 2961
  • Rejestracja: 01 sie 2010, 6:53
  • Lokalizacja: Szczecinek
  • Silnik: D4F 16V (75KM)
  • Rocznik: 2003

Re: Błędy na forum

Post16 lis 2012, 0:27

Odnośnie pierwszego.
Dzieje się tak ponieważ wchodząc z linków podanych w temacie "Lista rozwiązanych problemów" skrypt traktuje to jako wejście zewnętrzne, czyli tak samo jakbyśmy zamknęli forum i odpalili nową kartę wpisując tam adres.
Dzieje się tak ponieważ dział Co Już Wiemy - FAQ jest zamknięty dla gości, a tak przekierowanie z linku odczytuje system.
Ja po kliknięciu w link także jestem proszony o logowanie, po zalogowani automatycznie wskakuje mi treść tematu.

Odnośnie drugiego problemu, jeżeli masz te instrukcję, możesz je reuploadować, i wtedy wkleimy do tematu nowe linki.
Moje Twingo
Obrazek 15.08.2010 - 19.06.2011
Obrazek 23.06.2011 - 31.05.2015
Obrazek 06.01.2013 - 14.02.2013
Obrazek 07.06.2014 - 01.08.2014
Obrazek25.10.2014 - 27.11.2014

Szukasz części do Twingo ?
Sprawdź !
Offline
Awatar użytkownika

Dmochu

  • Posty: 582
  • Rejestracja: 02 lis 2011, 3:11
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Silnik: K4m 854 1.6 6.16v (133KM)
  • Rocznik: 2000

Re: Błędy na forum

Post20 lis 2012, 15:54

1. Niedziała mi automatyczne logowanie na żadnej przeglądarce..
2. Ostatnimi czasy muszę logować się dwa razy, przy pierwszej próbie wszystko niby jest ok wyświetla się komunikat :
"Logowanie zostało wykonane poprawnie. Za chwilę nastąpi przekierowanie do indeksu witryny.
Wróć do indeksu witryny"
Po automatycznym przekierowaniu do indeksu witryny znów jestem nie zalogowany dopiero przy drugiej próbie się loguje...
TWINGO-GARAGE
Offline

kermit2

  • Posty: 9
  • Rejestracja: 03 lis 2012, 23:19
  • Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
  • Silnik: D7F (60KM)
  • Rocznik: 2003

Re: Błędy na forum

Post20 lis 2012, 17:13

Mam dokładnie tak samo jak DmoschQiens, musiałem założyć nowe konto, na poprzednie za hu hu nie dało rady zalogować, nawet wiadomości na pw podesłać.
Offline
Awatar użytkownika

Banan

  • Posty: 221
  • Rejestracja: 30 cze 2011, 0:05
  • Lokalizacja: Łódź
  • Silnik: C3G (55KM)
  • Rocznik: 1995

Re: Błędy na forum

Post11 gru 2012, 3:20

Żeby nie zakładać nowego tematu, napiszę tutaj.
Możeby zrobić otwieranie linków w nowym oknie?
Obrazek

Jesteś z województwa łódzkiego?
DOŁĄCZ DO GRUPY!
Offline
Awatar użytkownika

Sasio

Nadinspektor ds. czystości żaby

  • Posty: 2961
  • Rejestracja: 01 sie 2010, 6:53
  • Lokalizacja: Szczecinek
  • Silnik: D4F 16V (75KM)
  • Rocznik: 2003

Re: Błędy na forum

Post13 gru 2012, 15:45

Błędy zgłoszone, będziemy się bawić aby to usunąć.
O wyeliminowaniu błędów zostaniecie poinformowani.
Moje Twingo
Obrazek 15.08.2010 - 19.06.2011
Obrazek 23.06.2011 - 31.05.2015
Obrazek 06.01.2013 - 14.02.2013
Obrazek 07.06.2014 - 01.08.2014
Obrazek25.10.2014 - 27.11.2014

Szukasz części do Twingo ?
Sprawdź !
Offline
Awatar użytkownika

Boncheese

  • Posty: 124
  • Rejestracja: 19 lut 2012, 19:44
  • Lokalizacja: Kielce / Poznań
  • Silnik: D7F (60KM)
  • Rocznik: 2002

Re: Błędy na forum

Post13 gru 2012, 16:19

Od jakiegoś tygodnia muszę się logować dwa razy pod rząd, aby korzystać z forum ze swojego profilu. Jednokrotne zalogowanie powoduje jedynie powrót do strony głównej, tak jakbym był gościem na forum. Ma ktoś podobny problem? Przeglądarka Firefox.
Lubię placki
Offline
Awatar użytkownika

Sasio

Nadinspektor ds. czystości żaby

  • Posty: 2961
  • Rejestracja: 01 sie 2010, 6:53
  • Lokalizacja: Szczecinek
  • Silnik: D4F 16V (75KM)
  • Rocznik: 2003

Re: Błędy na forum

Post13 gru 2012, 16:35

Tak zgłoszone zostały błędy o których piszecie:

1. Podwójne logowanie się
2. Brak przeniesienia na stronę główną po kliknięciu na logo
3. Wadliwe wyświetlanie lokalizacji przy podglądzie użytkowników
4. Bardzo długi czas dodawania posta
5. Brak autologowania
Moje Twingo
Obrazek 15.08.2010 - 19.06.2011
Obrazek 23.06.2011 - 31.05.2015
Obrazek 06.01.2013 - 14.02.2013
Obrazek 07.06.2014 - 01.08.2014
Obrazek25.10.2014 - 27.11.2014

Szukasz części do Twingo ?
Sprawdź !
Offline

apbo

  • Posty: 337
  • Rejestracja: 21 lip 2012, 22:16
  • Silnik: D7F (60KM)
  • Rocznik: 2000

Re: Błędy na forum

Post13 gru 2012, 20:46

może by tak dołożyć temat gadżety klubowe , naklejki itp.
Jesteś z Lubuskiego
Dołącz do nas!
Offline
Awatar użytkownika

Sasio

Nadinspektor ds. czystości żaby

  • Posty: 2961
  • Rejestracja: 01 sie 2010, 6:53
  • Lokalizacja: Szczecinek
  • Silnik: D4F 16V (75KM)
  • Rocznik: 2003

Re: Błędy na forum

Post13 gru 2012, 21:47

Jest takie podforum.
Dział Inne -> Gadżety
Moje Twingo
Obrazek 15.08.2010 - 19.06.2011
Obrazek 23.06.2011 - 31.05.2015
Obrazek 06.01.2013 - 14.02.2013
Obrazek 07.06.2014 - 01.08.2014
Obrazek25.10.2014 - 27.11.2014

Szukasz części do Twingo ?
Sprawdź !
Następna

Wróć do Pomysły i sugestie

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron