- Silnik: C3G (55KM)
- Rocznik: 1995
Sorry ,że zadaje tu pytanie . Męczy mnie od pewnego czasu ,kwestia mianowicie taka , wymieniają w innych autach tuleje,gumy w zawieszeniu ,a w Twingo Forum cisza ,wiem jedynie ,ze można wymienić drążki kierownicze i mocowania amortyzatorów.
Jak to jest na prawde z tymi zawieszeniami Twingo , co podjade do mechanika to mówi ,że nie trzeba nic wymieniać bo wszystko jest dobre. Mam 19 letnie auto i ``nie trzeba nic wymieniać bo wszystko jest dobre`` no po prostu nie chce mi się jakos w to wierzyć bo nie posiadam z forum tej wiedzy.
Druga sprawa dotycząca niedawnej dyskusji na temat skrzyni.Pytanie jest takie , czy dolewając inny olej przekładniowy niż tranself ,mogli spowodować rozszczelnienie skrzyni? Gdy skrzynia cieknie jak ją można uszczelnić/zregenerować? Pytam retorycznie bo nie posiadam takiej wiedzy.
Inna sprawa ,że jak teraz doleje tranself do tego w skrzyni to raczej samo jej nie uszczelni?
Trzecia sprawa ,to sa dostępne kable bosha jednak czytałem ,że oryginalne powinny miec dwa wąsy zaczepu na tym najdłuższym kablu.Boshy nie maja żadnego, wiem ,że pojawiają się kable z jednym wąsem , z dwoma wąsami też się pokazują.
Pewnie po specyfikacji musze szukać do modelu od 93 , bo w sprzedazy są też kable ze specyfikacją od 96.Jak powinienem zrobić?